Tuesday, 16 December 2014

Outstation: Grand Alora, Alor Star


Bila dapat khabar berita perlu bertugas di Kedah, maka ligatlah jari men"google" hotel apa yang best di sana... teringat lah pulak masa ke Alor Setar sebelum ni menginap di Leverage Hotel,sebelah Grand Alora.So I think, why not try this hotel ....

Starting from RM198++(belum masuk tax..dah masuk tax, RM200.++), hotel ni agak baru juga..so memang agak selesa...apa yang aku paling suka adalah kemudahan gym/fitness centre nya. Nak-nak masa kami ke gym just ada kami sahaja( aku, hubby n E-ein)...Gym tak besar tapi banyak equipments...tu yang best! E-ein main gym ball yang of course lagi besar dari dia, while I cycled and run on threadmill with my hubby. Swimming pool pun menarik...swimming pool kanak-kanak cuma separas lutus orang dewasa, no life guards here, so parents sila perhatikan anak anda betul-betul sebab pool ni betul - betul tepi tebing koridor hotel.Takut ada yang memanjat ke beranda tu kang...

Satu perkara lagi yang menarik...hotel ni terletak depan Tesco...so kalau malas nak keluar jauh2, just jalan kaki je ke Tesco , ada food court and other food shops......

Food wise for breakfast....boleh tahan aje lah... hehehehe...biasa2 je....not really much choice of food...boleh diupgrade lagi sesuai dengan harganya...



Our room from the Hotel Website
 
Superior room from Trip Advisor website(2 single beds)

2 comments:

  1. Welcome to Kedah..... Grand Alora mmg terbaik so far di Kedah..

    ReplyDelete