Tuesday, 27 August 2019

Brew Kopi Premium di rumah sendiri!


COME!
Saya tunjukkan bagaimana yang dikatakan boleh JIMAT perbelanjaan kopi atau teh dengan #arissto

.
Dalam setiap box diisi dengan 10 kapsul pada harga RM17.90-21.60 sekotak(harga mengikut plan yg anda pilih). Lagi tinggi deposit, lagi rendah harga kopi/teh. Boleh sediakan 10 hingga 20 hidangan yer. šŸ˜‰ šŸ¤—

Sebagai contoh kita ambil harga median secawan kopi latte di cafe². Harga jual di antara RM6 hingga ke RM15 utk satu hidangan.

Jika saya suami isteri ke cafe², haruslah RM30 dibayar begitu sahaja untuk 2 hidangan minuman latte. Wowww!!! (Sendiri beli sendiri yang wowww kan. Hahaha)

See? Boleh nampak penjimatan yang maksima dengan KAPSUL arissto untuk LIFESTYLE DRINK yang sama?

Okaylah okaylah for being fair.. Kita campur kan lah KOS untuk susu sebab minuman latte perlu dibancuh dengan susu juga. So either fresh milk atau kapsul susu arissto, still... harga arissto juga lebih JIMAT. Baru bermodalkan dalam RM3.00 -3.50 segelas kot. 




Modal dalam RM2.16 sehingga RM3.50 je kot segelas...
Presentation ala cafe kannn....layered coffee latte!

 
So gaiss..., tepuk selera tanyalah POKET, dah ada yang PREMIUM & jimat kenapa nak berbelanja lebih? šŸ˜‰✌️ boleh brew kopi,teh atau koko hari2..nak minum dgn gula ,tanpa gula or dgn susu ,tanpa susu, tepuk dada tny selera je gaissss....

Cubalah brew sendiri your own latte di rumah dengan #mesinkopisewaanRM1 ni dulu. Selalunya customer² kite akan TAMBAH beli kapsul kopi yang lain tu. Unstoppable. Suka lah tuh! šŸ˜…



Your trusted Coffee Ambassador,

http://maizacatlina2019.wasap.my/

Monday, 26 August 2019

Arissto Premium Tea


Maaf lah lewat sebulan..sebenarnya ni baru hegeh-hegeh nak update blog .Sebenarnya launching Premium Tea Arissto dah pun bermula pada awal Julai..siap masuk TV3 lagi...(oh ya, masa raya da tengok kan iklan Arissto? :) )

ya..Mesin Happy Maker Arissto kini boleh brew teh juga! Bukan Kopi dan koko je ye...versatile sangat kan... yang bestnya kalau kapsul kopi biasanya boleh brew 1 ke 2 cawan je..kapsul teh boleh brew seteko atau 1 jug (500-700ml). Senang nak hidang kepada keluarga dan tetamu!

Jom kita tengok teh apa yang ada...untuk makluman, teh premium Arissto adalah dari Ceylon @ Sri Lanka ye. Saya dah cuba King (black tea) dan Queen(passion fruit tea) ..lain- lain belum cuba lagi nanti saya update! kalau brew Queen tu semerbak bau passion fruit satu rumah!



Princess .. rose tea

Prince - green tea

The Queen - passion fruit tea

Your trusted Coffee Ambassador,

http://maizacatlina2019.wasap.my/

Sunday, 25 August 2019

Projek Kopi Itali masih berjalan.. :)

Yes..yang dah berakhir cumalah pilot projek...selepas raya, kami berterusan menjual Kopi Itali di bawah naungan ABS Food, dengan sticker baru dan tambahan jenis kopi yang baru iaitu latte, cappucino, mocha, americano dan chocolate( ini bukan kopi tapi dibuat untuk mereka yang tak minum kopi ler hehehe)

Outlet jualan pun dah bertambah...
Petronas Air Hitam ( from Kluang, sebelah kiri sebelum tol Air Hitam)

Azzain Bukit Jelutong ( near Shah Alam/Puncak Alam)


Restoran Siam, Kota Bharu, Kelantan









Jumlah ejen Kopi Itali dah bertambah dari 48 orang kini dah meningkat hampir 100 orang rasanya seluruh Malaysia. Jika anda ada telegram, boleh search Senarai Agen/Outlet Kopi Itali ya?

Sunday, 4 August 2019

LSD

LSD ni maksudnya long slow distance run..di mana kita berlari jarak yang jauh dan perlahan mengikut rentak easy run individu ( talking pace) .Tahap easy run berbeza mengikut stamina pelari ya... dan  nampaknya saya belum berjaya lagi nak berlari HR zone 2...hahahaha tapi tak cecah zone 5 (max HR) dah cukup baik!