Friday, 2 October 2020

Larian Mencari Nur 2 ( 11-13 September 2020)

Larian Mencari Nur ni asalnya event tak rasmi Pacat Crews ( organizer runs/ultramarathon). Since semasa PKPB/PKPP tiada event larian, maka inisiatif mereka terutama Bro Arman dan isterinya Sisi Suzie amat dihargai. Ada sesi pendaftaran, scan mysejahtera dan pelari diwajibkan mengamalkan social distancing serta memakai mask bila tidak berlari atau berhampiran ramai orang.Saya tak pergi Larian Mencari Nur yang pertama tapi berpeluang menyertai Larian Mencari Nur 2. Peluang ini juga saya ambil untuk bawa anak-anak jalan-jalan.Terima kasih hubby tersayang yang sudi bawa saya ke sini .Kami menginap di Hotel Dorsett Putrajaya, memang dekat dgn lokasi pendaftaran Larian Nur ni.  

 
Permulaan larian ...almost tak berlari sbb kilat memancar dari maghrib..pakej gerimis...tapi show up juga kat mekdi...just in case tak boleh lari...kita gathering pun ok...alhamdulillah..rezeki oleh Nya,cuaca semakin cerah utk berlari mlm tu.

Poster Larian Mencari Nur 1



Poster Larian Mencari Nur 2



info Larian Mencari Nur 2
Its free.
Pot luck.
LSD format.
35 hours for the full time.
No medal, no fin tee.
No CP COT.
Mandatory:
- Mask is a must in crowded place.
- Penjarakkan fizikal is a must.
- Register yourself once you reach.
- No run in the group.
- Start and finish at McD Putrajaya.
- If you have contact or just comeback from overseas, haram untuk anda hadir.
- Kita akan halau balik kalau xikut mandatory SOP.
Option:
- You can come anytime to run in between 35 hours.
- You can start any time and finish any time. This is not a game anyway.
- You can use other route kalau boring route core island.
- You decide what you want.
Digalakkan:
- Bawak makan pakai sendiri.
- Share makanan (pastikan sedap)
- Kalau nak sumbang cash boleh PM tepi. Kita akan salurkan ke makanan.
Makan/Minum:
- Free flow sky juice
- Limited 100 +
- Limiter Coke
- Free flow jajan
- Free flow Tembikai
- Kek Lapis Sarawak from Dapur Amie sponsor by Selangor Marathon RD
- 2 Sarapan
.Nasi Lemak kunin by M Shahril Ayien.
.Nasi Lemak Pak Abu pagi Ahad
- 1 lunch
.Nasi Kandar oleh Pak Cik A (yang buat 35 jam sahaja)
- 1 diner
. Pizza oleh Pak Cik K (yang buat 35 jam sahaja)
Anugerah khas:
Larian paling jauh
Wajah paling menginsafkan
Pakaian paling outstanding
Makanan paling sedap (among sponsors)
Pelari paling cool.
Terima Kasih kepada pihak yang menaja.
Nota:
Yang berniat menaja boleh PM tepi.
Picture credit to
Mohd Hanif

 


Gambar diambil sebelum berlari...asalnya utk team Marathonbaker seramai ni..tapi ramai beransur balik selepas siap lari 21km (yang siap awal balik dulu)


Dari kiri: Kam, Kak Zie, saya, Kak Yong & Jad
Akhirnya tinggal mereka berempat lepas saya balik ke hotel jam 2.30 pagi ..sebab mereka lari sehingga 50km! 10 malam start lari, jam 8-9 pagi siap!Tahniah sahabat2!Rata Putrajaya korang kerjakan yaaa


Ramai yang datang esoknya, ada yang lari sehingga 100-124km! Bagi runners, bukan satu kejutan kalau dah minat berlari dna mencabar diri...lepas geram takde event nih..hihi
Demi minat yang sama... Gigih berlari mengelilingi Putrajaya di malam hari santak ke dinihari.Yang mana buat lebih 50km tu..dari malam ke pagi ke malam ke pagi..hebat! 🤭😚😅.#kluangtoputrajaya #mb25squad #mb25rmc

No comments:

Post a comment