Thursday, 3 November 2016

FELDA Residence, Tanjung Leman, Johor

Kali ini dapat menginap di hotel ini,. Dah selalu dengar nama hotel ni tapi tak berkesempatan untuk pergi. Saya bagi 3 bintang untuk hotel ini.

Dari segi billik, selesa dan bersih. Tidak lah terlalu baru tetapi tidak lah uzur. Cuma masa kami sampai lambat sikti dpt tuala sebab full house, masa kami sampai, pihak hotel baru lepas kemas bilik.

Superior room

Bilik suite ada living room

Dari segi makanan, I have eaten better food, tapi masakan hotel ni boleh tahan sedap..cuma kurang variety terutama buah-buahan dan dessert. Saya suka lauk ayam masak kicap, ayam masak black pepper, ikan keli masak lemak,fish fillet dan tauhu telur yang disediakan semasa beberapa hari di sini.


Rate bilik standard superior adalah RM180/nett tapi sebagai peserta kursus kami dapat rate RM160/nett. Rate bilik Deluxe RM210, bilik Suite RM400 dan bilik terbesar mereka ada adalah Executive suite berharga RM500++. Ada kawan kata, kalau nak murah sikit, book lah melalui Agoda.

Kepada mereka yang inginkan kedamaian pantai yang bersih dan tenang, sesuai duduk di sini, cuma waktu petang hiruk pikuk sikit sebab kanak-kanak mandi di kolam. Kalau tak nak bising, pilih bilik yang jauh dari kolam. Ada juga pilihan bilik yang menghadap laut.

Tentang makan minum di luar, saya tak pasti tetapi ada gerai-gerai dan kedai mkanan laut di tepi pantai.Mungkin sedikit mahal, jika nak jaga budget m,ungkin boleh ke KFC di jeti, kira-kira 1.8km dari hotel ni.

Apapun, saya sgt suka hotel ni sebab sy puas berjogging dan berjalan tepi pantai sepanjang di sini!

Largest swimming pool berbanding dengan hotel-hotel lain sy kunjungi sebelum ini.

Kanak-kanak mesti suka!


Kredit gambar: Booking.com

No comments:

Post a Comment