Tuesday, 12 July 2016

Demimu Cici

Ada seekor stray cat... dah berbulan-bulan jadikan rumah kami..mcm rumah dia hahahaha... mula2 bagi makan sebab kesian..lama2..dah memang fix setiap pagi dna petang mesti bagi dia makan...lagi pun my kids love feeding her...so sempena nak cuti raya, kesian pulak since kami tak ada di rumah for 5 days... teringat pernah google DIY autofeeder dari botol air terpakai...

Utk testing kami letak dlm 900gm food. Sebelum raya topup lagi 1kg. Balik dari kampung, makanan masih berbaki..ada yang lemau sebab terdedah ke udara dan lembapan..but better than none kan? Kucing-kucing lain pun datang tumpang makan :).

 Perlukan 2 botol...sorry tak capture gambar masa potong. Potong bahagian bawah satu botol....satu botol lagi kita amik n potong bahagian bawah jadikan half mangkuk..err..faham ke hahahaha.


Lepas tu aku selotep sebab rasa tali tu mcm tak secure.

Then testing isi sedikit cat food(dry).

 
elow pic: CICI APPROVED! :) Abaikan lantai berkarat masa tu belum sental lantai laman hahahaha...



No comments:

Post a comment