Wednesday, 29 March 2017

Selsema Burung H5N1: Part 3 Operasi Pelupusan Unggas

Copy je dari Fb aci tak..mood malas...hahahaha..masa ni operasi di Kg. Bunut Susu, Pasir Mas pada 13 - 16 Mac 2017.


"Disclaimer: This is my personal fb post. I intend this post as public education. Not to induce panic or scare. Feel free to ask questions,please do not make assumptions. I will try my best to answer your queries."

Demi negara dan rakyat Malaysia tercinta... angker betul tau tangkap ayam n itik mlm2.. anyway tahniah diucapkan kepada DVS Kelantan dan pasukan2 DVS negeri/federal/JPAM/JPS /Polis yang telah turun padang sejak 2 minggu lalu..kami baru turun 2 hari dah lenguh2 sakit badan masuk bowoh rok,masuk reban cari aye itik...dari lepas asar sampai 1pagi. Epik..ketuk rumah org mlm2 tunjuk notis nak lupus unggas.. alhamdulillah semua pemilik beri kerjasama yg baik... hrp x terkejut ye.. bukak pintu mlm2 ada insan2 bercoverall putih dtg rumah πŸ˜„πŸ˜„.. doakan semoga wabak H5N1 segera disekat! It is a good learning experience and an honour to join all of you!

(Di hujung album ni ada pamphlet..sila baca ya)

Doktor haiwan bukan cucuk lembu kambing je tau!

4pm start...briefing di pejabat HQ jam 12 tghari serta bersiap untuk mendengar taklimat dan ambil kelengkapan...

Team kasmi ada 10 orang..masa ni yang lain tgh menyarung Tyvex dispoable suit ni...tebal tau..panas pulak tu...

Berhenti rehat dan solat jam 7.30 malam...sambung balik jam 8.30 malam..


Sampai ke jam 1 pagi! Satu pengalaman baru...tapi bagi petugas-petugas lain ada yang dah 7 hari bertugas begini....chaiyok chaiyok!
Jom baca pamphlet sikit...






No comments:

Post a Comment